снимка: luerssen-defence.comПравителството одобри предложението на военния министър Красимир Каракачанов и държавата

...
снимка: luerssen-defence.comПравителството одобри предложението на военния министър Красимир Каракачанов и държавата
Коментари Харесай

Подготвяме договор за 1 млрд. лева с германската компания Люрсен за два нови бойни кораба

снимка: luerssen-defence.com

Правителството утвърди предлагането на военния министър Красимир Каракачанов и страната продължава опитите си да купи два многофункционални модулни патрулни кораба. Общата сума на плана е 984 млн. лева, като към този момент е включено и дължимото по закон Данък добавена стойност. Одобрението на парите идва, откакто през декември 2019 година изтече срокът за подаване на предложения, оповестява economic.bg.

Кандидатите са две задгранични компании – германската „ Люрсен “ и италианската „ Финкантиери “.Офертите а били прегледани от Междуведомствена работна група, която ги е анализирала и оценила. В последна сметка е определена „ LURSSEN WERFT GmbH&Co.KG ”.

Целта на плана е придобиването на два многофункционални модулни патрулни кораби, притежаващи качества да вземат участие в необятен набор от морски интервенции на НАТО и Европейски Съюз, които да заменят част от наличните във Военноморски сили остарели кораби съветско произвеждане, неподлежащи на рационализация и ремонт, се споделя в отчета.

Сега министърът на защитата би трябвало да приготви и подпише контракта с класирания преди всичко участник. Днес Каракачанов съобщи, че договорът може да бъде подписан до празника на флота през август. 

Офертата на „ LURSSEN WERFT GmbH&Co.KG ” дава отговор на условията на Министерството на защитата според Поканата за даване на предложения. Компанията е предоставила всички нужни документи, свързани с персоналното положение, критериите за асортимент, техническите условия и нейното ценово предложение влиза във финансовата рамка на плана, се споделя в известието от Министерски съвет.

Командирът на флота контраадмирал Кирил Михайлов заяви, че в развой на доставка са и двата нови минни ловци за Военноморски сили. Той изясни, че когато те дойдат, ще бъде направена оценка на техническото им положение, защото са втора ръка.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  3  0 Иван (преди 2 часа) Рейтинг: 1502 | Одобрение: 562 Вместо да си станат КРЗ И КЗ отново държавни и да се влеят тези милиарди в тях,ние ще даваме на сополите тези пари.Не можем да си строим корабите тук ли?? Ама очевидно е по-добре Домуса и Доган да си кльопат тука и да даваме на непознати компании сумати пари с които толкоз служащи ще изхранват фамилиите си тук!!! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР